dimarts, 10 d’abril de 2012

humor i lectura. El gust per la lectura....


Competència lectora ESO. Govern de Navarra.

El Govern de Navarra va realitzar ara fa un temps un recull molt interessant d'activitats de competència lectora per treballar amb l'alumnat de Secundària. El podeu localitzar aquí


Trobareu moltes propostes a la pestanya "materiales didácticos"Una gran quantitat d'informació sobre activitats de competència lectora.

Els Serveis Educatius del Vallès Occidental II (Terrassa) té una gran quantitat de documents que poden ser molt útils per a la tasca que es fa als centres relativa a l'IMPULS DE LA LECTURA.
Podeu veure tota la informació aquí


Aconsello l'apartat "PISA. ÍTEMS ALLIBERATS. ABRIL 2009. COMPRENSIÓ LECTORA."

L'Institut Basc d'Avaluació i Investigació Educativa té disponible al seu lloc web els ÍTEMS ALLIBERATS 2009 REFERENTS A LECTURA. Es poden descarregar tant en format PDF com format DOC i poden ser molt útils per a la pràctica a l'aula. 

Us aconsellem que entreu al link que us oferim a continuació i cerqueu "PISA 2009: ÍTEMS LIBERADOS DE LECTURA".  Link: cliqueu aquí

També teniu els ítems de Matemàtiques i Ciències, que poden ser un bon suport per a la pràctica de la Competència Lectora des d'altres àrees curriculars.

Molts exemples d'Ítems alliberats PISA 2000, 2002, 2003, 2009

En el document que teniu a continuació  podeu interessar-vos sobre aspectes relatius al marc conceptual de les proves PISA 2012.


 El document, però, té una part molt interessant, complement d'aquesta anàlisi. A partir de la pàgina 58 teniu un gran nombre d'exemples d'ÍTEMS PISA ALLIBERATS. Si ve no fan referència explícita a l'àrea de Llengua, sí que podem treballar aspectes de competència lectora, adequant-los a les vostres necessitats i al vostre alumnat Marc Conceptual Pisa 2012

ÍTEMS ALLIBERATS PISA 2000

Una bona proposta per treballar la competència lectora amb activitats que s'han utilitzat prèviament. 
Els animals del Llac TXAD
La grip
Pintades
Població activa
Pla Internacional
La policia
Les sabatilles
El regal
Amanda i la Duquessa
Personal
Noves normes.


També hi ha activitats de matemàtiques i de Ciències que tenen una part important de competència lectora.